Απολύσεις απεργών και επαναπρόσληψη στα Goody's
Διάφορα

Απολύσεις απεργών και επαναπρόσληψη στα Goody's

Τον Μάιο του 2019 η Goody’s αιφνιδιαστικά απολύει δύο συναδέλφους, μέλη του σωματείου μας σε διάστημα μιας εβδομάδας με την κενού περιεχομένου αιτιολογία ότι “η εταιρία δεν έμεινε ικανοποιημένη απο την απόδοσή τους”, στα καταστήματα της Λ.Αλεξάνδρας και Αγίας Παρασκευής.
Απο εκείνη τη στιγμή και μετά έχει ξεκινήσει ένας αγώνας του ΣΒΕΟΔ για την επαναπρόσληψη των συναδέλφων, ένα χρονικό του οποίου ακολουθεί στις παρακάτω γραμμές.
 
ΧΡΟΝΙΚΟ

8 Μάη 2019: Απολύεται από το κατάστηµα Goody’s της Λ. Αλεξάνδρας ο συνάδελφος Αλέξανδρος Γ. µε την αιτιολογία ότι “η εταιρία δεν έµεινε ικανοποιηµένη από την απόδοσή του”.
 
15 Μάη 2019: Ακριβώς µια εβδοµάδα µετά προχωρά και σε δεύτερη απόλυση του συναδέλφου Κώστα Ζ. από το κατάστηµα Goodys της Αγίας Παρασκευής, για τον ίδιο λόγο.
 
7 Ιούνη 2019: Το σωµατείο, κηρύττει 4ωρη στάση εργασίας (19:00- 23:00) µε αφορµή τις απολύσεις στα Goody’s. Για 4 ώρες παρευρεθήκαµε έξω από τα καταστήµατα – στην Λ. Αλεξάνδρας και στην Α. Παρασκευή- όπου έγιναν οι εκδικητικές και συνεπώς καταχρηστικές απολύσεις. Μοιράσαµε κείµενα, κρεµάσαµε τα πανό µας, φωνάξαµε τα συνθήµατά µας, ενηµερώναµε διαρκώς συναδέλφους για τις απολύσεις και για τη νέα νοµοθεσία.
 
11 Ιουνίου 2109: Μετά από αίτηµα του σωµατείου (Σ.Β.Ε.Ο.Δ), συναντηθήκαµε στο Υπουργείο Εργασίας µε τη θυγατρική εταιρεία του οµίλου Goody’s «ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΠΑΛΛΗΝΗΣ Α.Ε». Εν συντοµία αναφέρουµε πως ζητήσαµε την ανάκληση των απολύσεων, το υπουργείο πρότεινε το ίδιο και η εταιρεία ζήτησε διήµερη προθεσµία για να απαντήσει.
 
20 Ιουνίου 2019: Πραγµατοποιείται η τριµερής συνάντηση µεταξύ του συνάδελφου Κώστα Ζ., του οµοιεπαγγελµατικού σωµατείου µας «Συνέλευση Βάσης Εργαζοµένων Οδηγών Δικύκλου» και της θυγατρικής εταιρείας του οµίλου Goody’s «ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΠΑΛΛΗΝΗΣ Α.Ε». στο Σ.ΕΠ.Ε Αγίας Παρασκευής. Η συζήτηση θεωρήθηκε συνέχεια της τριµερούς στο υπουργείο και η επιθεώρηση ζήτησε από την εταιρία να απαντήσει στο αίτηµα της επαναπρόσληψης. Η εταιρία απάντησε πως ο συνάδελφος επαναπροσλαµβάνεται στο ίδιο κατάστηµα, µε την ίδια σύµβαση που θα θεωρηθεί συνέχεια της προηγούµενης. Επίσης θα αποζηµιωθεί πλήρως για το διάστηµα της απόλυσης και θα εργάζεται µε εταιρικό δίκυκλο.
 
21 Ιούνη 2019: Ο συνάδελφος Κώστας Ζ. επιστρέφει στο κατάστηµα που εργαζόταν και συνεχίζει την εργασία του.
 
4 Ιούλη 2019: Είναι το ραντεβού στο ΣΕΠΕ Αθήνας για την υπόθεση του άλλου απολυµένου συνάδελφου.

 
Στη συνέχεια επισυνάπτουμε ένα επικαιροποιημένο κείμενο όπου αναφέρεται αναλυτικά στην υπόθεση και μερικές ενδεικτικές φωτογραφίες απο τις παρεμβάσεις που έγιναν στα καταστήματα της Λ. Αλεξάνδρας και Αγίας Παρασκευής στις 7 Ιουνίου κατά τη διάρκεια της 4ωρης στάσης εργασίας που είχε καλέσει το σωματείο.
 
 

27 Ιουνίου, 2019
ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ / TAGS
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
Πως λειτουργεί η Συνέλευση Βάσης Εργαζόμενων Οδηγών Δικύκλου, τι είδους συνδικαλισμό προωθεί και ποιές είναι οι διαφορές της από τα παραδοσιακά σωματεία;

Οι διαδικασίες μας είναι αμεσοδημοκρατικές και δεν προωθούμε ούτε ιεραρχίες ούτε κάθετες ιεραρχικές δομές. Πιστεύουμε και αναδεικνύουμε τις ικανότητες κάθε συναδέλφου και δεν αναγνωρίζουμε πεφωτισμένους ηγέτες και πρωτοπορίες. Διαβάστε αναλυτικά εδώ

ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Τρόποι επικοινωνίας με το σωματείο

Διεύθυνση: Σπύρου Τρικούπη 56, Τ.Κ. 114 73, Aθήνα
E-mail: [email protected]
Τηλέφωνο: 6946747244

Πότε βρισκόμαστε:

Κάθε Σάββατο στις 6 το απόγευμα διεξάγονται προπαρασκευαστικές συζητήσεις όπου σκιαγραφούμε διαθέσεις και καταθέτουμε ιδέες, προτάσεις και στρατηγικές προς συζήτηση.
Οι τακτικές μας συνελεύσεις γίνονται την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα στις 6. Κάθε Τρίτη το σωματείο παραμένει ανοιχτό από τις 6 μέχρι τις 8, για να γνωριστούμε με νέους συναδέλφους.

INTERNATIONAL STRUGGLES

A selection of texts, material, analysis in other languages:

ALL languages HERE or select a language: EN | IT | PT | DE | ES