Nέα και ανακοινώσεις

Εργοδοτικές απειλές από τον ιδιοκτήτη του ταχυφαγείου "ο Πρόεδρος"

Καταγγελία – Ενημέρωση
Ο συνάδελφός μας Ν.Α εργαζόταν στο κατάστημα “Ο Πρόεδρος” ως διανομέας. Στον “Πρόεδρο” όπως και στην πλειοψηφία της ταχυεστίασης τα εργασιακά δικαιώματα καταπατούνται συστηματικά. Η γενικευμένη αυτή συνθήκη που ισχύει και στο εν λόγω κατάστημα οδήγησε το συνάδελφο στην επιθεώρηση εργασίας όπου όμως η εργατική διαφορά δεν επιλύθηκε. Στη συνέχεια ο συνάδελφος κοινοποίησε αγωγή στην εργοδοσία.
Το γεγονός αυτό “εξόργισε” τον εργοδότη Βασίλη Τσαρούχα και την Τρίτη 17 Οκτώβρη έστησε καρτέρι στο συνάδελφο και με τη συνδρομή δύο “εύσωμων” φίλων του, τον απείλησε ευθέως για τη σωματική του ακεραιότητα εάν δεν αποσύρει την αγωγή. Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε την Πέμπτη 19 Οκτώβρη όμως ο συνάδελφος αντιλήφθηκε έγκαιρα την παρουσία τους και απέφυγε μια ενδεχόμενη συνάντηση μαζί τους.
Ο Ν.Α ενημέρωσε αμέσως το σωματείο, το δικηγόρο του και προσέφυγε στην αστυνομία για να καταγγείλει τις απειλές που δέχτηκε.
Ως σωματείο στο θεσμικό πεδίο αποφασίσαμε τη Δευτέρα 23 Οκτώβρη να καταθέσουμε μήνυση στον εισαγγελέα προκειμένου να θέσουμε ένα πρώτο φραγμό στις απειλητικές διαθέσεις του εργοδότη.
Στο κινηματικό πεδίο κι επειδή η συγκεκριμένη υπόθεση αντανακλά το συλλογικό αποφασίσαμε να σταχυολογήσουμε υποθέσεις εργοδοτικής βίας από το παρελθόν, να εκδώσουμε έκτακτο τεύχος της εφημερίδας μας “Στο ρελαντί” αφιερωμένο σε όλους αυτούς που “έχουν άκρες”, “είναι νύχτα”, “έχουν μπράβους”, σε όλους όσοι δε διστάζουν να απειλούν και να τραμπουκίζουν.
Συνάδελφοι, είναι προφανές πως δεν ανακαλύψαμε την Αμερική. Δημοσιοποιούμε μια υπόθεση που έχουμε βιώσει όλοι είτε προσωπικά, είτε μέσω φίλων γνωστών ή συναδέλφων.
Από το Via Vai στη Σταδίου μέχρι το Σκέρτσο στο Μαρούσι κι από τα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας μέχρι το φουρνάρικο της Σαλαμίνας η εργοδοτική βία και τρομοκρατία είναι μια υπαρκτή πραγματικότητα.
Με αυτή την περιληπτική αναφορά στόχος μας είναι να κάνουμε μια πρώτη δημοσιοποίηση της υπόθεσης και στο άμεσο μέλλον, συγκροτημένα, σχεδιασμένα και συλλογικά να δώσουμε τέλος στο νεοφεουδαλισμό του “Προέδρου” και να στείλουμε ένα ξεκάθαρο ταξικό μήνυμα όχι μόνο στους εργοδότες αλλά και στους συναδέλφους, ανεξάρτητα από τον κλάδο στον οποίο εργάζονται.
Θα επανέλθουμε με νέες ενημερώσεις για τις επόμενες κινήσεις μας.
 
Συντροφικά,
Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου.

23 Οκτωβρίου, 2017
ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ / TAGS
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
Πως λειτουργεί η Συνέλευση Βάσης Εργαζόμενων Οδηγών Δικύκλου, τι είδους συνδικαλισμό προωθεί και ποιές είναι οι διαφορές της από τα παραδοσιακά σωματεία;

Οι διαδικασίες μας είναι αμεσοδημοκρατικές και δεν προωθούμε ούτε ιεραρχίες ούτε κάθετες ιεραρχικές δομές. Πιστεύουμε και αναδεικνύουμε τις ικανότητες κάθε συναδέλφου και δεν αναγνωρίζουμε πεφωτισμένους ηγέτες και πρωτοπορίες. Διαβάστε αναλυτικά εδώ

ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Τρόποι επικοινωνίας με το σωματείο

Διεύθυνση: Σπύρου Τρικούπη 56, Τ.Κ. 114 73, Aθήνα
E-mail: [email protected]
Τηλέφωνο: 6946747244

Πότε βρισκόμαστε:

Κάθε Σάββατο στις 6 το απόγευμα διεξάγονται προπαρασκευαστικές συζητήσεις όπου σκιαγραφούμε διαθέσεις και καταθέτουμε ιδέες, προτάσεις και στρατηγικές προς συζήτηση.
Οι τακτικές μας συνελεύσεις γίνονται την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα στις 6. Κάθε Τρίτη το σωματείο παραμένει ανοιχτό από τις 6 μέχρι τις 8, για να γνωριστούμε με νέους συναδέλφους.

INTERNATIONAL STRUGGLES

A selection of texts, material, analysis in other languages:

ALL languages HERE or select a language: EN | IT | PT | DE | ES