Ανταπόκριση από την γενική απεργία 17 Μάη 2017

Το πρωί, στις 07:30, πραγματοποιήσαμε απεργιακή περιφρούρηση στο κατάστημα της εταιρείας courier Speedex στον Βοτανικό. Επιλέξαμε την Speedex, για τα δυο τροχαία εργατικά ατυχήματα, αυτό του Φλεβάρη όπου έχασε την ζωή του ο συνάδελφος Παναγιώτης Βρέτταρος, και ένα ακόμα τον Απρίλη όπου ο συνάδελφος αν και χρειάστηκε νοσηλεία, είναι καλά στην υγεία του. Και οι δύο συνάδελφοι ήταν αποσπασμένοι από τα κεντρικά, στην Eurobank στην Ν. Ιωνία. Απ’ όσο γνωρίζουμε η εταιρεία δεν έχει κάνει το παραμικρό ώστε να διαφυλάξει την ασφάλεια, την υγεία και εν τέλει την ζωή των εργαζομένων courier και ουδέποτε απάντησε στην όχληση του σωματείου μας που ζητούσε να μας διευκρινίσει τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε την ζωή του ο συνάδελφος Παναγιώτης. Σε διακοσμητικό ρόλο φαίνεται να είναι και το επιχειρησιακό σωματείο μιας και δεν έχει εκδώσει ούτε κατ’ ελάχιστο μια ανακοίνωση-καταγγελία για το δεύτερο εργατικό ατύχημα.
Στη συνέχεια συμμετείχαμε στην απεργιακή διαδήλωση, μετά το τέλος της οποίας κατευθυνθήκαμε στην συμβολή των οδών Πραξιτέλους και Κολοκοτρώνη, στο κέντρο της Αθήνας, όπου βρίσκεται το μπεργκεράδικο “Hot hot”. Εκεί πραγματοποιήσαμε παρέμβαση για την δικαίωση δύο συναδέλφων που διεκδικούν δεδουλευμένα, σύμβαση εργασίας που να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ώρες δουλειάς, δώρα, επιδόματα για προηγούμενα έτη και την επιστροφή του ενός εκ των δύο συναδέλφων στο κατάστημα της Νέας Φιλαδέλφειας απ’ το οποίο μετατέθηκε εκδικητικά, επειδή διεκδίκησε το δώρο Πάσχα.
Τέλος, το βράδυ πραγματοποιήσαμε εξόρμηση-μοτοπορεία σε καταστήματα ταχυεστίασης (πιτσαρίες, σουβλατζίδικα, μπεργκεράδικα κλπ) σε Χολαργό, Αγία Παρασκευή και Χαλάνδρι, μοιράζοντας υλικό του σωματείου και ενημερώνοντας τους συναδέλφους για την δικιά μας απεργία στις 25 Μάη.