Ανταπόκριση από την γενική απεργία 17 Μάη 2017
Nέα και ανακοινώσεις

Ανταπόκριση από την γενική απεργία 17 Μάη 2017

Το πρωί, στις 07:30, πραγματοποιήσαμε απεργιακή περιφρούρηση στο κατάστημα της εταιρείας courier Speedex στον Βοτανικό. Επιλέξαμε την Speedex, για τα δυο τροχαία εργατικά ατυχήματα, αυτό του Φλεβάρη όπου έχασε την ζωή του ο συνάδελφος Παναγιώτης Βρέτταρος, και ένα ακόμα τον Απρίλη όπου ο συνάδελφος αν και χρειάστηκε νοσηλεία, είναι καλά στην υγεία του. Και οι δύο συνάδελφοι ήταν αποσπασμένοι από τα κεντρικά, στην Eurobank στην Ν. Ιωνία. Απ’ όσο γνωρίζουμε η εταιρεία δεν έχει κάνει το παραμικρό ώστε να διαφυλάξει την ασφάλεια, την υγεία και εν τέλει την ζωή των εργαζομένων courier και ουδέποτε απάντησε στην όχληση του σωματείου μας που ζητούσε να μας διευκρινίσει τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε την ζωή του ο συνάδελφος Παναγιώτης. Σε διακοσμητικό ρόλο φαίνεται να είναι και το επιχειρησιακό σωματείο μιας και δεν έχει εκδώσει ούτε κατ’ ελάχιστο μια ανακοίνωση-καταγγελία για το δεύτερο εργατικό ατύχημα.
Στη συνέχεια συμμετείχαμε στην απεργιακή διαδήλωση, μετά το τέλος της οποίας κατευθυνθήκαμε στην συμβολή των οδών Πραξιτέλους και Κολοκοτρώνη, στο κέντρο της Αθήνας, όπου βρίσκεται το μπεργκεράδικο “Hot hot”. Εκεί πραγματοποιήσαμε παρέμβαση για την δικαίωση δύο συναδέλφων που διεκδικούν δεδουλευμένα, σύμβαση εργασίας που να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ώρες δουλειάς, δώρα, επιδόματα για προηγούμενα έτη και την επιστροφή του ενός εκ των δύο συναδέλφων στο κατάστημα της Νέας Φιλαδέλφειας απ’ το οποίο μετατέθηκε εκδικητικά, επειδή διεκδίκησε το δώρο Πάσχα.
Τέλος, το βράδυ πραγματοποιήσαμε εξόρμηση-μοτοπορεία σε καταστήματα ταχυεστίασης (πιτσαρίες, σουβλατζίδικα, μπεργκεράδικα κλπ) σε Χολαργό, Αγία Παρασκευή και Χαλάνδρι, μοιράζοντας υλικό του σωματείου και ενημερώνοντας τους συναδέλφους για την δικιά μας απεργία στις 25 Μάη.

1 Ιουνίου, 2017
ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ / TAGS
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
Πως λειτουργεί η Συνέλευση Βάσης Εργαζόμενων Οδηγών Δικύκλου, τι είδους συνδικαλισμό προωθεί και ποιές είναι οι διαφορές της από τα παραδοσιακά σωματεία;

Οι διαδικασίες μας είναι αμεσοδημοκρατικές και δεν προωθούμε ούτε ιεραρχίες ούτε κάθετες ιεραρχικές δομές. Πιστεύουμε και αναδεικνύουμε τις ικανότητες κάθε συναδέλφου και δεν αναγνωρίζουμε πεφωτισμένους ηγέτες και πρωτοπορίες. Διαβάστε αναλυτικά εδώ

ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Τρόποι επικοινωνίας με το σωματείο

Διεύθυνση: Σπύρου Τρικούπη 56, Τ.Κ. 114 73, Aθήνα
E-mail: [email protected]
Τηλέφωνο: 6946747244

Πότε βρισκόμαστε:

Κάθε Σάββατο στις 6 το απόγευμα διεξάγονται προπαρασκευαστικές συζητήσεις όπου σκιαγραφούμε διαθέσεις και καταθέτουμε ιδέες, προτάσεις και στρατηγικές προς συζήτηση.
Οι τακτικές μας συνελεύσεις γίνονται την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα στις 6. Κάθε Τρίτη το σωματείο παραμένει ανοιχτό από τις 6 μέχρι τις 8, για να γνωριστούμε με νέους συναδέλφους.

INTERNATIONAL STRUGGLES

A selection of texts, material, analysis in other languages:

ALL languages HERE or select a language: EN | IT | PT | DE | ES