Συνδικαλιστική παρέμβαση στο DΕ-TΟΧ Μεσογείων
Nέα και ανακοινώσεις, Διάφορα

Συνδικαλιστική παρέμβαση στο DΕ-TΟΧ Μεσογείων

Την παρασκευή 19/10 πραγματοποιήσαμε παρέμβαση στο κατάστημα DE-TOX επί της οδού μεσογείων από τις 08:00 έως τις 10:00. Η παρέμβαση έγινε εν όψει της τριμερούς συνάντησης στο ΣΕΠΕ Αθήνας, όπου 7 εργαζόμενοι έχουν προσφύγει διεκδικώντας, δώρα (Πάσχα & Χριστουγέννων), επιδόματα αδείας και αποζημίωση αδείας, δεδουλευμένα και επαναπρόσληψη, καθώς ο εργοδότης μόλις πληροφορήθηκε την προσφυγή στο ΣΕΠΕ, προχώρησε σε απολύσεις.

Ενδεικτικό για τις συνθήκες εργασίας στα καταστήματα DE-TOX είναι πως η εν λόγω αλυσίδα έχει γίνει γνωστή στο πανελλήνιο εξαιτίας δύο θανατηφόρων εργατικών “ατυχημάτων”, καθώς δύο διανομείς έχασαν την ζωή τους σε ώρα εργασίας.
Ολόκληρο το κείμενο της παρέμβασης εδώ.

21 Οκτωβρίου, 2018
ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ / TAGS
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
Πως λειτουργεί η Συνέλευση Βάσης Εργαζόμενων Οδηγών Δικύκλου, τι είδους συνδικαλισμό προωθεί και ποιές είναι οι διαφορές της από τα παραδοσιακά σωματεία;

Οι διαδικασίες μας είναι αμεσοδημοκρατικές και δεν προωθούμε ούτε ιεραρχίες ούτε κάθετες ιεραρχικές δομές. Πιστεύουμε και αναδεικνύουμε τις ικανότητες κάθε συναδέλφου και δεν αναγνωρίζουμε πεφωτισμένους ηγέτες και πρωτοπορίες. Διαβάστε αναλυτικά εδώ

ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Τρόποι επικοινωνίας με το σωματείο

Διεύθυνση: Σπύρου Τρικούπη 56, Τ.Κ. 114 73, Aθήνα
E-mail: [email protected]
Τηλέφωνο: 6946747244

Πότε βρισκόμαστε:

Κάθε Σάββατο στις 6 το απόγευμα διεξάγονται προπαρασκευαστικές συζητήσεις όπου σκιαγραφούμε διαθέσεις και καταθέτουμε ιδέες, προτάσεις και στρατηγικές προς συζήτηση.
Οι τακτικές μας συνελεύσεις γίνονται την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα στις 6. Κάθε Τρίτη το σωματείο παραμένει ανοιχτό από τις 6 μέχρι τις 8, για να γνωριστούμε με νέους συναδέλφους.

INTERNATIONAL STRUGGLES

A selection of texts, material, analysis in other languages:

ALL languages HERE or select a language: EN | IT | PT | DE | ES