ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΜΟΤΟΠΟΡΕΙΑ Παρασκευή 1η Μαΐου 2020 / STRIKE MAY DAY  MOTORBIKE  PROTEST
Nέα και ανακοινώσεις, Κείμενα - Προκηρύξεις

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΜΟΤΟΠΟΡΕΙΑ Παρασκευή 1η Μαΐου 2020 / STRIKE MAY DAY MOTORBIKE PROTEST

134 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΙΚΑΓΟ ΤΟΥ 1886 ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΩΣ
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ ΟΛΑ ΚΑΤΑΚΤΙΟΥΝΤΑΙ

 
Εμείς, το Πρωτοβάθμιο Ομοιοεπαγγελματικό Σωματείο “Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου” οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες που συγκροτούμε τον ιμάντα της διανομής και της ταχυμεταφοράς των προϊόντων και των υπηρεσιών του τριτογενή τομέα που διατρέχει την πόλη από άκρη σε άκρη καλούμε σε ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΜΟΤΟΠΟΡΕΙΑ στο Πεδίον του Άρεως, την Παρασκευή 1η Μαΐου 2020 και ώρα 11:00.
Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.
Θεωρούμε πως μια μοτοπορεία από τη φύση της κρατά τις αποστάσεις ασφαλείας. Ούτως ή άλλως θα ήταν οξύμωρο ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της έκτακτης περιόδου οργώνουμε την πόλη προκειμένου να διακινηθούν προϊόντα και υπηρεσίες να μην διαδηλώσουμε για λόγους υγιεινής.
Η λογική δεν κινείται με δύο μέτρα και δύο σταθμά.
Φυσικά, καλούμε όλους τους συναδέλφους/ισσες να συμμετάσχουν ακολουθώντας τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας της περιόδου.
Η φετινή Πρωτομαγιά όπως και κάθε Πρωτομαγιά πέρα από την παρακαταθήκη, πέρα από τον αναστοχασμό και την επικαιροποίηση των αγώνων της τάξης μας σηματοδοτεί και τις ιδιαίτερες συνθήκες της περιόδου. Μιας περιόδου που χαρακτηρίζεται από τα “έκτακτα και προσωρινά μέτρα” που ως σωματείο πιστεύουμε πως τίποτα πέρα από τους συλλογικούς αγώνες, από τις συλλογικές αντιστάσεις, την ανάλυση και τη συγκρότηση δεν μας διασφαλίζει πως πάρθηκαν για να αρθούν στη συνέχεια.
Στην επισφάλεια, ελαστικοποίηση, εκ περιτροπής, ενοικιαζόμενη, υποδηλωμένη και ανασφάλιστη εργασία, εργοδοτική αυθαιρεσία/ασυδοσία, στις επιπλέον παθογένειες που συσσωρεύτηκαν στην αγορά εργασίας μετά από 12 χρόνια οικονομικής κρίσης ήρθαν να προστεθούν τα “έκτακτα και προσωρινά μέτρα”. Ήρθε να προστεθεί η εκ περιτροπής εργασία του 50% των εργαζομένων μιας επιχείρησης που κόβει το βασικό μισθό στη μέση, η ανασφάλιστη/αδήλωτη υπερωριακή εργασία με το κομμάτι για να βγει η επιπλέον δουλειά, η ανασφάλιστη/αδήλωτη εργασία το Σάββατο και την Κυριακή.
Να βάλουμε όλοι και όλες πλάτη.
Καθημερινά μας ζητάνε να βάλουμε όλοι πλάτη για να ξεπεραστεί η κρίση. Η κρίση που αφήσαμε πίσω μας, η κρίση που ζούμε τώρα, η κρίση που μας περιμένει. Και βάζουμε πλάτη. Με το βασικό μισθό που κινείται στα όρια της φτώχειας, με τη μερική απασχόληση που δεν φτάνει ούτε για να πληρώσεις τους λογαριασμούς, με μια και δυο δουλειές για να τα βγάλουμε πέρα.
Όμως είναι χρέος απέναντι στην τάξη αλλά και στον ίδιο μας τον εαυτό να βάλουμε πλάτη και για το δίκιο μας. Για πενθήμερη οχτάωρη απασχόληση με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Αυτή είναι η απάντησή μας σε όλους όσοι “αγωνιούν” για τη επανεκκίνηση της οικονομίας. Γιατί οι οικονομίες δεν επανεκινούνται με φτωχούς/ες και εξαθλιωμένους/ες. Επανεκινούνται απο κοινωνίες με αξιοπρεπείς μισθούς που δίνουν το δικαίωμα στους εργαζόμενους/ες να ζουν με αξιοπρέπεια. Επανεκινούνται από κοινωνίες που παρέχουν τη δυνατότητα σε όλους/ες για δημόσια δωρεάν υγεία και παιδεία. Από κοινωνίες όπου εργοδότες και επιχειρήσεις καταβάλουν ασφαλιστικές εισφορές. Από κοινωνίες όπου όλοι/ες είναι πραγματικά ίσοι απέναντι στο νόμο. Από κοινωνίες όπου η φωνή των εργαζόμενων ακούγεται δυνατά.
Συνάδελφοι/ισσες, γνωρίζουμε καλά πως ο πλούτος που παράγουμε δεν μοιράζεται ισότιμα. Φτάνει να ρίξει κανείς μια ματιά στα μέτρα που πάρθηκαν για εργαζόμενους/ες και άνεργους/ες και να τα συγκρίνει με το πλήθος των μέτρων που έχουν παρθεί για την ενίσχυση των επιχειρήσεων. Τρανό παράδειγμα βγαλμένο από έναν κλάδο του δικού μας επαγγέλματος είναι πως ακόμη και οι ταχυμεταφορικές που αυτή την περίοδο έχουν πολλαπλασιάσει τα κέρδη τους εντάχθηκαν στις “πληττόμενες επιχειρήσεις”.
Οπότε καλούμε όλους τους συναδέλφους/ισσες, όλους τους εργαζόμενους/ες να βάλουμε πλάτη στους αγώνες, να βάλουμε πλάτη στις αντιστάσεις.

Οργάνωση, Αντίσταση, Αλληλεγγύη, Συγκρότηση, Συμμετοχή.

Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΤΩΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ
ΘΕΡΑΠΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου (Σ.Β.Ε.Ο.Δ).

25 Απριλίου, 2020
ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ / TAGS
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
Πως λειτουργεί η Συνέλευση Βάσης Εργαζόμενων Οδηγών Δικύκλου, τι είδους συνδικαλισμό προωθεί και ποιές είναι οι διαφορές της από τα παραδοσιακά σωματεία;

Οι διαδικασίες μας είναι αμεσοδημοκρατικές και δεν προωθούμε ούτε ιεραρχίες ούτε κάθετες ιεραρχικές δομές. Πιστεύουμε και αναδεικνύουμε τις ικανότητες κάθε συναδέλφου και δεν αναγνωρίζουμε πεφωτισμένους ηγέτες και πρωτοπορίες. Διαβάστε αναλυτικά εδώ

ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Τρόποι επικοινωνίας με το σωματείο

Διεύθυνση: Σπύρου Τρικούπη 56, Τ.Κ. 114 73, Aθήνα
E-mail: [email protected]
Τηλέφωνο: 6946747244

Πότε βρισκόμαστε:

Κάθε Σάββατο στις 6 το απόγευμα διεξάγονται προπαρασκευαστικές συζητήσεις όπου σκιαγραφούμε διαθέσεις και καταθέτουμε ιδέες, προτάσεις και στρατηγικές προς συζήτηση.
Οι τακτικές μας συνελεύσεις γίνονται την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα στις 6. Κάθε Τρίτη το σωματείο παραμένει ανοιχτό από τις 6 μέχρι τις 8, για να γνωριστούμε με νέους συναδέλφους.

INTERNATIONAL STRUGGLES

A selection of texts, material, analysis in other languages:

ALL languages HERE or select a language: EN | IT | PT | DE | ES