Nέα και ανακοινώσεις

Ανταπόκριση από την απεργία της Σ.Β.Ε.Ο.Δ. 25 Μάη 2017

‘25 Μάη όλη η μέρα δική μας’ φώναζαν οι τοίχοι της Αθήνας αρκετές μέρες πριν την πραγματοποίηση της απεργίας της Σ.Β.Ε.Ο.Δ. Και δε θα μπορούσε να γίνει αλλιώς!
Από νωρίς το πρωί βρεθήκαμε στο δρόμο για να διεκδικήσουμε την χαμένη αξιοπρέπεια του κλάδου και της εργατικής τάξης ευρύτερα. Η αρχή έγινε με την παράλληλη πραγματοποίηση απεργιακής περιφρούρησης στα καταστήματα της Speedex και της ACS Περιστερίου, της Γενικής Ταχυδρομικής Ζωγράφου, καθώς και των καταστημάτων της Speedex και ACS Αμπελοκήπων. Ύστερα κατευθυνθήκαμε με δύο ξεχωριστές μοτοπορείες στο κέντρο της Αθήνας στο Πεδίον του Άρεως.
Εκεί στήθηκε μικροφωνική και τραπεζάκια απεργιακής γραμματείας ώστε να μπορέσουν να πληροφορηθούν νέοι συνάδελφοι/ισσες και να γραφτούν στο σωματείο. Μιλήσαμε μαζί τους και ανταλλάξαμε εμπειρίες καθημερινότητας και αγώνα ενάντια στην εκμετάλλευση. Βρεθήκαμε με αλληλέγγυους/ες και κοιταχτήκαμε όπως πάντα στα μάτια. Όλα ήταν έτοιμα για την κορύφωση. Έτσι και έγινε. Σιγά σιγά τα μηχανάκια άρχισαν να βγαίνουν στο δρόμο και να κλείνουν την άνοδο της οδού Αλεξάνδρας. Με κόρνες, σημαίες και αγωνιστική διάθεση στο ζενίθ ξεκινήσαμε, στρίψαμε στην λεωφόρο Κηφισίας, συνεχίσαμε στην λεωφόρο Β. Σοφίας, περάσαμε από την Πανεπιστημίου και την Ομόνοια και μέσω της οδού Σταδίου φτάσαμε στο υπουργείο εργασίας όπου αντιπροσωπευτική ομάδα του σωματείου, που είχε επιλεχθεί μέσα από την εβδομαδιαία μας συνέλευση, συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα για να συζητήσει για το υπόμνημα με τις διεκδικήσεις της Σ.Β.Ε.Ο.Δ. Καθ’ όλη την διάρκεια της συνάντησης η οδός Σταδίου παρέμεινε κλειστή από εκατοντάδες μηχανάκια και τους αναβάτες/τριες τους που φώναζαν συνθήματα. Όταν η επιτροπή κατέβηκε από το υπουργείο, ενώθηκε και πάλι με τον κόσμο και η ογκώδης μοτοπορεία επέστρεψε στο Πεδίον του Άρεως με μια ενδιάμεση στάση μπροστά στην Βουλή.
Το απόγευμα βρεθήκαμε και πάλι με συναδέλφους/ισσες στα γραφεία του σωματείου και μεταβήκαμε με μοτοπορεία στην Αγ. Παρασκευή όπου πραγματοποιήσαμε βραδινή απεργιακή περιφρούρηση στα καταστήματα τριών μεγάλων αλυσίδων διανομής πίτσας: L’ artigiano, Dominos, Pizza Fan.
Η μέρα βάδιζε σιγά σιγά προς το τέλος της και όπως είχαν προοιωνίσει σωστά οι τοίχοι όλο το προηγούμενο διάστημα, άνηκε σε όλους εκείνους τους συνάδελφους/ισσες αλληλέγγυους/ες που απέργησαν, στήριξαν τις συνδικαλιστικές παρεμβάσεις και συνεισέφεραν με τον δικό τους τρόπο στην ολοκλήρωση αυτής της τόσο σημαντικής απεργίας, που μας έκανε και πάλι ορατούς μέσα στην πόλη που καθημερινά κινούμαστε, πριν χωθούμε και πάλι στην κίνηση ο καθένας μόνος του. Αλλά όχι για πολύ…
Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για να κάνουμε από κοινού τον απολογισμό της απεργίας, αυτήν την Κυριακή 11 Ιουνίου 2017 11:00 στα γραφεία του σωματείου, στην οδό Σκυλίτση 10 στα Εξάρχεια.
 

10 Ιουνίου, 2017
ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ / TAGS
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
Πως λειτουργεί η Συνέλευση Βάσης Εργαζόμενων Οδηγών Δικύκλου, τι είδους συνδικαλισμό προωθεί και ποιές είναι οι διαφορές της από τα παραδοσιακά σωματεία;

Οι διαδικασίες μας είναι αμεσοδημοκρατικές και δεν προωθούμε ούτε ιεραρχίες ούτε κάθετες ιεραρχικές δομές. Πιστεύουμε και αναδεικνύουμε τις ικανότητες κάθε συναδέλφου και δεν αναγνωρίζουμε πεφωτισμένους ηγέτες και πρωτοπορίες. Διαβάστε αναλυτικά εδώ

ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Τρόποι επικοινωνίας με το σωματείο

Διεύθυνση: Σπύρου Τρικούπη 56, Τ.Κ. 114 73, Aθήνα
E-mail: [email protected]
Τηλέφωνο: 6946747244

Πότε βρισκόμαστε:

Κάθε Σάββατο στις 6 το απόγευμα διεξάγονται προπαρασκευαστικές συζητήσεις όπου σκιαγραφούμε διαθέσεις και καταθέτουμε ιδέες, προτάσεις και στρατηγικές προς συζήτηση.
Οι τακτικές μας συνελεύσεις γίνονται την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα στις 6. Κάθε Τρίτη το σωματείο παραμένει ανοιχτό από τις 6 μέχρι τις 8, για να γνωριστούμε με νέους συναδέλφους.

INTERNATIONAL STRUGGLES

A selection of texts, material, analysis in other languages:

ALL languages HERE or select a language: EN | IT | PT | DE | ES